HomeFootballTürkiye ile İtalya yenişemedi - Sözcü Gazetesi

Türkiye ile İtalya yenişemedi – Sözcü Gazetesi

Date:

Related stories

Fenerbahçe ye transferde İngiltere den rakip

UOL Esporte'de yer alan habere göre bir İngiliz kulübü,...

Okan Buruk tan Süper Kupa ve Beşiktaş sözleri

Galatasaray'ın rakipleri Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın yeni teknik direktörleri ve...

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Kayseri Şubesi yönetimi, Büyükkılıç’ı ziyaret etti

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kayseri Şubesi yönetimi,...

NBA: 21. Yüzyılın En İyi 25 Oyuncusunun Sıralaması

by Erick Coreen / Çeviri: Toprak Kağnıcı / info@eurohoops.net Eurohoops Türkiye’nin...
spot_imgspot_img

2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) hazırlıklarını sürdüren Türkiye A Milli Futbol Takımı, özel maçta İtalya ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Bologna şehrindeki Renato Dell’Ara Stadyumu’nda oynanan mücadele 0-0 sona erdi.

İtalya beraberliği ile Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın, galibiyet hasreti 4 maça yükseldi. Ay-yıldızlı ekip biri resmi olmak üzere oynadığı son 4 maçta galibiyete ulaşamadı. Avrupa Şampiyonası eleme grubu son maçında deplasmanda Galler ile berabere kalarak grup lideri olarak EURO 2024 bileti alan Türkiye, mart ayında oynadığı hazırlık maçlarında ise Macaristan’a 1-0, Avusturya’ya da 6-1 mağlup oldu. 

Türkiye A Milli Futbol Takımı, sıradaki maçında 10 Haziran Pazartesi günü Polonya ile karşılaşacak. Polonya-Türkiye karşılaşması, PGE Narodowy Stadyumu’nda oynanacak ve TSİ 21.45’te başlayacak.

TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

Türk taraftarlar, İtalya deplasmanında A Milli Futbol Takımı’nı yalnız bırakmadı. Renato Dall’Ara Stadı’nda kendilerine ayrılan tribünde yerlerini alan Türk taraftarlar, milli takımı destekledi. Ağırlıklı olarak Bologna’ya yakın kentler Venedik, Modena ve Milano’da yaşayan gurbetçi vatandaşlar, karşılaşmayı statta takip etti.  

SEMİH KILIÇSOY VE OĞUZ AYDIN İLK KEZ

Beşiktaşlı futbolcu Semih Kılıçsoy ve Alanyaspor’da oynayan Oğuz Aydın, İtalya karşısında ilk kez A milli formayı giydiler. Oğuz Aydın karşılaşmaya ilk 11’de başladı ve 46’ncı dakikada yerini Abdulkadir Ömür’e bıraktı. Semih Kılıçsoy ise 82’nci dakikada Barış Alper Yılmaz’ın yerine oyuna dahil oldu.

MONTELLA, MİLLİ FORMAYLA İLK MAÇA ÇIKTIĞI STADYUMDA

Vincenzo Montella İtalya Milli Futbol Takımı formasını ilk defa 5 Haziran 1999’da Galler karşısında Renato Dall Ara Stadyumu’nda giydi. Montella, 25 yıl sonra aynı stadyumda A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü olarak ülkesi İtalya’ya rakip oldu. 

ARDA GÜLER VE SALİH ÖZCAN KADRODA YOK

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşan Real Madrid ile Borussia Dortmund’un kadrolarında bulunan ve A Milli Takım kampına İtalya’da katılan Arda Güler ile Salih Özcan maç kadrosunda yer almadı. 

Arda ve Salih, ay-yıldızlı ekibin İtalya ile oynadığı karşılaşmayı tribünden takip etti. 
 
Ferdi Kadıoğlu ve Yunus Akgün de tedbir amacıyla kadroya alınmadı.

BARIŞ ALPER YILMAZ FORVETTE

Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, İtalya karşısında forvette Barış Alper Yılmaz’a görev verdi. Avusturya karşılaşmasının ikinci yarısında Kerem Aktürkoğlu’nun yerine oyuna dahil olan Barış, İtalya maçında ise ay-yıldızlı ekip adına en uçta görev alan ismi oldu. 

MONTELLA’DAN İLK 11’DE 7 DEĞİŞİKLİK

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda teknik direktör Vincenzo Montella, Avusturya ile oynanan son hazırlık karşılaşmasına göre ilk 11’de 7 değişikliğe gitti. 

Avusturya maçının başlangıç kadrosunda yer alan Uğurcan Çakır, Merih Demiral, Cenk Özkacar, Salih Özcan, İrfan Can Kahveci, Arda Güler, Kerem Aktürkoğlu’nun yerine İtalya karşısında Altay Bayındır, Zeki Çelik, Ozan Kabak, Abdülkerim Bardakcı, Oğuz Aydın, Yusuf Yazıcı ve Barış Alper Yılmaz ilk 11’de sahaya çıktı. 

Kaan Ayhan, Mert Müldür, Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Yıldız ise Avusturya maçından sonra İtalya karşısında da ilk 11’de şans buldu.  

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI

19. dakikada İtalya’nın ceza sahası önünden kazandığı serbest vuruşta, topun başına Pellegrini geçti. Pellegrini’nin şutunda, meşin yuvarlak üstten dışarıya gitti.

24. dakikada milli takım gole yaklaştı. Hakan Çalhanoğlu’nun sol kanattan kullandığı kornerde altı pas önünde Kaan Ayhan kafayı vurdu, meşin yuvarlak az farkla üstten dışarıya çıktı.

45+4. dakikada İtalya tehlikeli geldi. Pellegrini’nin sağ kanattan kullandığı kornerde ön direkte Cristante’nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yan direkten döndü. 

52. dakikada gelişen İtalya atağında Dimarco’nun sol kanattan ön direğe yerden gönderdiği topa Retegui gelişine vurdu, meşin yuvarlak kaleci Altay’da kaldı.

63. dakikada milli takım gole yaklaştı. Hakan Çalhanoğlu’nun sağ kanattan kullandığı kornerde, ön direğe gelen topu Kaan Ayhan kafayla arka direğe aşırdı. Merih Demiral’ın şutunda yere de çarpan topu kaleci Vicario çıkardı. Boşta kalan meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı.

90+3. dakikada İtalya tehlikeli geldi. Sol kanatta Cambiaso’nun pasıyla ceza sahasında topla buluşan Raspadori’nin vuruşunda, köşeye giden topu kaleci Altay Bayındır kontrol etti. 

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img