HomeFootballİtalya Türkiye milli maç ilk 11 kadrosu açıklandı! kimler oynayacak

İtalya Türkiye milli maç ilk 11 kadrosu açıklandı! kimler oynayacak

Date:

Related stories

Fenerbahçe ye transferde İngiltere den rakip

UOL Esporte'de yer alan habere göre bir İngiliz kulübü,...

Okan Buruk tan Süper Kupa ve Beşiktaş sözleri

Galatasaray'ın rakipleri Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın yeni teknik direktörleri ve...

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Kayseri Şubesi yönetimi, Büyükkılıç’ı ziyaret etti

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kayseri Şubesi yönetimi,...

NBA: 21. Yüzyılın En İyi 25 Oyuncusunun Sıralaması

by Erick Coreen / Çeviri: Toprak Kağnıcı / info@eurohoops.net Eurohoops Türkiye’nin...
spot_imgspot_img


Türkiye Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası öncesi en ciddi sınavlarından birini veriyor. Peki Türkiye ilk 11 kadrosunda kimler var?

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılacak olan Türkiye A Milli Futbol Takımı, turnuva öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda, milli takımımız özel bir maç için İtalya ile karşı karşıya gelecek. Mücadele, Bologna’da bulunan Renato dall’Ara Stadyumu’nda gerçekleşecek.

İlk 11’lerde yer alacak futbolcular şu şekilde:

İtalya: Vicario, Di Lorenzo, Mancini, Bastoni, Dimarco, Cristante, Jorginho, Orsolini, Pellegrini, Chiesa, Retegui.

Türkiye: Altay Bayındır, Zeki Çelik, Abdülkerim Bardakcı, Ozan Kabak, Mert Müldür, Hakan Çalhanoğlu, Kaan Ayhan, Oğuz Aydın, Yusuf Yazıcı, Barış Alper Yılmaz, Kenan Yıldız.

A Milli Takım, İtalya maçının ardından Polonya ile yapacağı özel maç için Poznan’a hareket edecek ve burada 4 günlük bir kamp gerçekleştirecek. Daha sonra, 9 Haziran’da mücadele edeceği Varşova’ya geçiş yapacak.

Türkiye ile İtalya arasında şimdiye kadar toplam 15 maç oynandı. Bu müsabakalarda İtalya, 11 galibiyet elde ederken, 4 maç berabere sonuçlandı. İki takım en son 29 Mart 2022’de karşılaşmış ve İtalya, Konya’da oynanan özel maçı 3-2 kazanmıştı. Ayrıca, iki ülke 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı birlikte düzenleyecek.

A Milli Futbol Takımı, İtalya karşılaşmasıyla birlikte tarihindeki 625. maçına çıkacak. Milli takımımız, geride kalan 341’i resmi, 283’ü özel olmak üzere toplamda 624 karşılaşmada 242 galibiyet elde etti. Ayrıca, 235 mağlubiyet ve 147 beraberlik yaşandı. Türkiye, bu maçlarda 852 gol atarken, kalesinde 895 gol gördü.

Son antrenmanda sakatlığını atlatan İsmail Yüksek takımla çalışırken, Ferdi Kadıoğlu tedbir amaçlı olarak dinlendirildi. Milli Takım kadrosunda Çağlar Söyüncü ve Enes Ünal sakatlıkları nedeniyle yer almazken, Bertuğ Yıldırım ise Ümit Milli Takım’a katıldı. Ümit Milli Takım’dan Doğan Alemdar ve Ahmetcan Kaplan ise İtalya ile Türkiye arasındaki maçın ardından A Milli Takım’ın kampına geri dönecekler.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img