HomeFashionAdidas İkinci Yeezy Spor Ayakkabı Satışının Ardından Tahminlerini Yeniden Yukarıya Çekti

Adidas İkinci Yeezy Spor Ayakkabı Satışının Ardından Tahminlerini Yeniden Yukarıya Çekti

Date:

Related stories

ÖZET | Kritik maçta Yukatel Merkezefendi Bld uzatmada kazandı

Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket: 83 - Reeder Samsunspor: 74 Salon:...

Turkey condemns Israel’s actions in Gaza, seeks Justice at ICJ – Times of India

ANKARA: Foreign minister Hakan Fidan said on Tuesday that...

Şampiyonun belirleneceği play off heyecanı başlıyor

Play-off uygulamasının 1983-1984 sezonunda başladığı ligde, play-off heyecanı 40....

Savings to be redirected to high-tech, production, exports: Tech Minister

Industry and Technology Minister Mehmet Fatih Kacir announced that...

Liberty Golf Turnuvası’nın şampiyonu Fatih Biçer

Golf takvimine bu yıl giren Liberty Golf Turnuvası, 11-12...
spot_imgspot_img

Hazırlayan

Bloomberg

Çeviren

Gözde Meriç

Published



18 Eki 2023

Adidas AG, rapçi ve tasarımcı Ye ile iptal edilen ortaklığına ait başka bir Yeezy spor ayakkabı serisini daha satmasının ardından üç ay içinde tahminlerini bir kez daha yükseltti

Salı günü yapılan açıklamada, Alman spor şirketinin 2023 yılında yaklaşık 100 milyon Euro (106 milyon USD) işletme zararı bildirmeyi beklediği belirtildi.

Adidas

Bu, Adidas’ın temmuz ayında tahmin ettiği 450 milyon euro’luk zarardan daha iyi. Bu rakam şirketin mevcut tüm Yeezy envanterini silmek zorunda kalması durumunda 700 milyon euro’luk işletme zararı açıklayabileceği yönündeki ilk uyarısına kıyasla halihazırda olumlu bir gelişmeydi.

Şirketin Amerikan tevdi makbuzları Salı günü geç saatlerde %3,1 artışla işlem gördü.

Adidas, Mayıs ayından bu yana iki başarılı Yeezy ürünü indirimi gerçekleştirdi ve yılbaşı alışveriş sezonuna doğru stoklarından gelecek satışlarda ek artışlar görebilir. Öyle olsa bile, bunların kazançlar üzerinde muhtemelen yaklaşık 400 milyon euro gelir sağlayan Mayıs ve Haziran aylarındaki ilk partiye göre daha küçük bir olumlu etkisi olacak.

Adidas, Ye’nin bir dizi Yahudi karşıtı açıklama yapmasının ardından geçen Ekim ayında Yeezy ile olan anlaşmasını feshetti ve yaklaşık 1,2 milyar euro değerindeki spor ayakkabılarını belirsizlik içinde bıraktı.

Hayır Kurumu Bağışları

Mayıs ayında Adidas, eski adıyla Kanye West olarak bilinen Ye ile feshedilen ortaklığından kalan Yeezy ayakkabı yığınını satmaya karar verdi. Şirket, gelirin “önemli bir miktarını” ayrımcılık ve nefret söylemiyle mücadele için çalışan hayır kurumlarına bağışlama sözü verdi.

Adidas, kalan Yeezy envanterinin potansiyel olarak sıfırlanmasının daha önceki 400 milyon euro seviyesinden yaklaşık 300 milyon euro’ya düştüğünü belirtti.

Ocak ayında görevi devralan İcra Kurulu Başkanı Bjorn Gulden şirketin kaderini tersine çevirmeye çalışırken, satışlar Adidas için bir yükselişi işaret etti. Adidas, kısmen oradaki büyük satılmamış ayakkabı ve giysi stoğu sayesinde Kuzey Amerika’da büyümek için çaba sarf ediyor.

Adidas Çin’de yeniden ivme kazanıyor gibi görünüyor ve Samba ve Gazelle gibi klasikleri de içeren Terrace spor ayakkabı serisine yönelik güçlü küresel talepten yararlanıyor.

“Copyright FashionNetwork.com with Bloomberg”
 

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img