HomeSportsZiraat Türkiye Kupası nda ilk finalist belli oluyor

Ziraat Türkiye Kupası nda ilk finalist belli oluyor

Date:

Related stories

spot_imgspot_img

Ziraat Türkiye Kupası’nda finale yükselecek ilk takım belli oluyor. Yarı final ikinci maçında Beşiktaş ile MKE Ankaragücü Tüpraş Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Bu akşam 20:30’da başlayacak mücadeleyi Zorbay Küçük yönetecek.

Ankara’da oynanan eşleşmenin ilk maçı golsüz beraberlikle sonuçlanmıştı. İstanbul’daki rövanş mücadelesinde kazanan takım, finalde Trabzonspor-VavaCars Fatih Karagümrük eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş önceki turlarda Eyüpspor, Bitexen Antalyaspor ve Tümosan Konyaspor’u kupanın dışına itmişti.

MKE Ankaragücü ise bu sezon kupada ilk kez deplasmanda sahaya çıkacak. Sarı-lacivertli ekip, önceki turlarda Malatya Arguvanspor, İskenderunspor, Çaykur Rizespor, Anagold 24erzincanspor ve Fenerbahçe’yi sahasında elemişti.

Ayrıca ankara temsilcisi, Beşiktaş’ı geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda elemeyi başarmıştı. Sarı-lacivertliler, Eryaman Stadı’nda normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta rakibini penaltılarla 4-3 mağlup ederek tur atlamıştı.

İki takım bu sezon 4. kez karşı karşıya gelecek. Taraflar arasında Ankara’daki lig maçı 1-1 berabere tamamlanırken, kupadaki mücadele ise 0-0 sonuçlandı. İstanbul’da geçen ay oynanan lig maçını ise Beşiktaş 2-0 kazanmıştı.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img