HomeTechTürkiye ve Çin'in Sichuan bölgesi, İstanbul-Xinhua konferansında daha güçlü ticari ilişkiler kurmayı...

Türkiye ve Çin’in Sichuan bölgesi, İstanbul-Xinhua konferansında daha güçlü ticari ilişkiler kurmayı sabırsızlıkla bekliyor

Date:

Related stories

Mençuna Cup 12 Yaş Türkiye Tenis Şampiyonası Final Maçlarıyla Tamamlandı

50. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen...

Fenerbahçe ye transferde İngiltere den rakip

UOL Esporte'de yer alan habere göre bir İngiliz kulübü,...

Tete den dikkat çeken açıklamalar Taraftarımız anlayacak

Kulüp televizyonuna açıklamalarda bulunan Tete, "Transferimde emeği geçen kulüp...

Galatasaray dan orta saha için Rios hamlesi

Kadrosuna son olarak Kopenhag forması giyen Elias Jelert'i katan...

Okan Buruk tan Süper Kupa ve Beşiktaş sözleri

Galatasaray'ın rakipleri Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın yeni teknik direktörleri ve...
spot_imgspot_img

Ziyaretçiler, 3 Haziran 2024’te İstanbul, Türkiye’de düzenlenen Çin (Sichuan)-Türkiye Ekonomik ve Ticari Değişim Konferansı sırasında Çin’in güneybatısındaki Sichuan Eyaleti’ndeki Zigong’dan fenerlerin fotoğraflarını çekiyor. (Xinhua/Liu Li)

İSTANBUL, 3 Haziran 2019 (Xinhua) – Çin’in Sichuan Eyaletinden üst düzey bir heyet, eyaletin Türkiye ile ekonomik ve ticari ilişkilerini güçlendirmek amacıyla bugün (Pazartesi) burada bir konferansa ev sahipliği yaptı.

Çin (Siçuan)-Türkiye Ekonomik ve Ticari Değişim Konferansı’na iş dünyası liderleri ve hükümet yetkililerinin de aralarında bulunduğu 100’den fazla önde gelen Türk ve Çinli konuk katıldı.

Konferansta konuşan Çin Komünist Partisi Siçuan İl Komitesi Sekreteri Wang Xiaohui, etkinliğin Türk işadamlarının Siçuan pazarını daha iyi tanımasına ve giriş fırsatlarını keşfetmesine olanak sağladığını söyledi.

Başta yeşil enerji olmak üzere çeşitli alanlarda iş birliğinin artırılmasının iki ülke iş dünyasının kazan-kazan esasına göre büyümesine olanak sağlayacağına dikkat çekti.

Çin’in Türkiye Büyükelçisi Liu Shaobin ise konuşmasında, iki ülke arasındaki ticaretin yükselişte olduğunu vurgulayarak, gelecekte özellikle dijital teknoloji ve yeşil enerji gibi teknoloji alanlarında geniş iş birliği fırsatlarının bulunduğunu kaydetti.

İstanbul Belediye Başkanı Dış İlişkiler Danışmanı Mustafa Osman Turan, Çin’in kentleşmede payının çok olduğunu, İstanbul Belediyesi’nin Siçuan ile ilişkilerin güçlendirilmesine tamamen açık olduğunu söyledi.

Konferansın ardından tekstil, e-ticaret, geleneksel tıp ve havacılık gibi çeşitli alanlardaki birçok ortak geliştirme projesi için imza töreni düzenlendi.

Bir ziyaretçi, 3 Haziran 2024’te İstanbul, Türkiye’de düzenlenen Çin (Siçuan)-Türkiye Ekonomik ve Ticari Değişim Konferansı sırasında ürünlerin fotoğraflarını çekiyor. (Xinhua/Liu Li)

Bir çalışan, 3 Haziran 2024’te İstanbul, Türkiye’de düzenlenen Çin (Siçuan)-Türkiye Ekonomik ve Ticari Değişim Konferansı sırasında çay ürünlerini sergiliyor. (Xinhua/Liu Li)

İnsanlar 3 Haziran 2024’te İstanbul, Türkiye’de düzenlenen Çin (Siçuan)-Türkiye Ekonomik ve Ticari Değişim Konferansı sırasında iletişim kuruyor. (Xinhua/Liu Li)

Bir ziyaretçi, 3 Haziran 2024’te İstanbul, Türkiye’de düzenlenen Çin (Siçuan)-Türkiye Ekonomik ve Ticari Değişim Konferansı sırasındaki tanıtımı dinliyor. (Xinhua/Liu Li)

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img