HomeFootballTürkiye ile İtalya Yenişemedi: EURO 2024 Hazırlık Maçı Berabere Sonuçlandı

Türkiye ile İtalya Yenişemedi: EURO 2024 Hazırlık Maçı Berabere Sonuçlandı

Date:

Related stories

Fenerbahçe ye transferde İngiltere den rakip

UOL Esporte'de yer alan habere göre bir İngiliz kulübü,...

Okan Buruk tan Süper Kupa ve Beşiktaş sözleri

Galatasaray'ın rakipleri Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın yeni teknik direktörleri ve...

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Kayseri Şubesi yönetimi, Büyükkılıç’ı ziyaret etti

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kayseri Şubesi yönetimi,...

NBA: 21. Yüzyılın En İyi 25 Oyuncusunun Sıralaması

by Erick Coreen / Çeviri: Toprak Kağnıcı / info@eurohoops.net Eurohoops Türkiye’nin...
spot_imgspot_img


A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 hazırlıkları kapsamında İtalya ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Renato Dell’Ara Stadyumu’nda oynanan mücadele, Türk taraftarların yoğun ilgisi altında gerçekleşti.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) hazırlıkları kapsamında önemli bir özel maçta İtalya ile deplasmanda karşılaştı. Bologna’daki Renato Dell’Ara Stadyumu’nda oynanan karşılaşma, her iki takımın da gol bulamayınca 0-0 berabere sona erdi.

Türk taraftarlar, İtalya deplasmanında A Milli Futbol Takımını yalnız bırakmadı. Renato Dall’Ara Stadı’nda kendilerine ayrılan tribünlerde coşkulu bir şekilde yerlerini alan Türk taraftarlar, milli takımı büyük bir destekle motive etti. Özellikle Bologna’ya yakın kentler olan Venedik, Modena ve Milano’da yaşayan gurbetçi vatandaşlar, karşılaşmayı statta izleyerek milli takıma moral verdi.

İtalya ile Türkiye arasında oynanan bu özel maç öncesinde, iki ülkenin federasyon yetkilileri resmi bir yemekte buluştu. İtalya delegasyonunu temsilen Başkan Gabriele Gravina ve asbaşkanlar ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yöneticiler bu yemekte bir araya geldi

Montella’dan 7 Değişiklik, Arda ve Salih Tribünde

Türkiye A Milli Takım kampına İtalya’da katılan Real Madrid ve Borussia Dortmund’un kadrolarında yer alan Arda Güler ve Salih Özcan, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde yer aldıkları için maç kadrosunda bulunmadı. Arda ve Salih, ay-yıldızlı ekibin İtalya ile oynadığı karşılaşmayı tribünden izledi. Ayrıca, Ferdi Kadıoğlu ve Yunus Akgün de tedbir amaçlı olarak kadroya alınmadı.

Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, İtalya karşısında forvet hattında Barış Alper Yılmaz’a görev verdi. Avusturya karşılaşmasında ikinci yarıda Kerem Aktürkoğlu’nun yerine oyuna dahil olan Barış, İtalya maçında ay-yıldızlı ekip adına en uçta görev aldı. Montella, Avusturya ile oynanan son hazırlık karşılaşmasına göre ilk 11’de 7 değişiklik yaparak, Uğurcan Çakır, Merih Demiral, Cenk Özkacar, Salih Özcan, İrfan Can Kahveci, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu’nun yerine Altay Bayındır, Zeki Çelik, Ozan Kabak, Abdülkerim Bardakcı, Oğuz Aydın, Yusuf Yazıcı ve Barış Alper Yılmaz’ı sahaya sürdü. Kaan Ayhan, Mert Müldür, Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Yıldız ise Avusturya maçının ardından İtalya karşısında da ilk 11’de şans buldu.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img