HomeFootballTürkiye EURO 2024 öncesi hazırlık maçlarında sınıfta kaldı

Türkiye EURO 2024 öncesi hazırlık maçlarında sınıfta kaldı

Date:

Related stories

Fenerbahçe ye transferde İngiltere den rakip

UOL Esporte'de yer alan habere göre bir İngiliz kulübü,...

Okan Buruk tan Süper Kupa ve Beşiktaş sözleri

Galatasaray'ın rakipleri Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın yeni teknik direktörleri ve...

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Kayseri Şubesi yönetimi, Büyükkılıç’ı ziyaret etti

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kayseri Şubesi yönetimi,...

NBA: 21. Yüzyılın En İyi 25 Oyuncusunun Sıralaması

by Erick Coreen / Çeviri: Toprak Kağnıcı / info@eurohoops.net Eurohoops Türkiye’nin...
spot_imgspot_img


EURO 2024 öncesi son hazırlık maçını Polonya ile oynayan Türkiye sahadan 2-1 mağlubiyetle ayrıldı. Böylelikle milliler, oynadığı hazırlık maçlarında hiç galibiyet alamadı.

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek olan Türkiye A Milli Futbol takımı, turnuva öncesi 4 hazırlık mücadelesi oynadı. Son olarak Polonya ile karşılaşan milliler, bu mücadeleden de son anda yediği golle mağlup ayrıldı. İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetimindeki Türkiye, 4 hazırlık mücadelesinde 1 galibiyet bile alamadı.

EURO 2024 maratonuna iyi başlayan Türkiye, Hırvatistan, Ermenistan, Galler ve Letonya’nın bulunduğu gruptan sadece 1 mağlubiyetle lider olarak çıkmayı başardı. Grupta sadece Hırvatistan’a ilk maçta mağlup olan Türkiye, 17 puan topladı ve EURO 2024 biletini kaptı. Elemeler sırasında eleştirilerin hedefi olan Alman Teknik adam Stefan Kuntz ile yollarını ayıran Türkiye, takımın başına İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella’yı getirdi.

Vincenzo Montella, milli takım kariyerine iyi başladı. EURO 2024 eleme grubunda kalan 3 maçta takımın başında olan Montella, grubun favorisi olan Hırvatistan karşısında rövanş maçında galibiyet alarak gruptan çıkma yolunda ciddi bir başarı elde etmiş oldu. Kalan iki maçta Letonya’yı 4 golle geçmeyi başaran Montella’nın öğrencileri, Galler ile de berabere kalarak elem grubunu tamamladı.

EURO 2024’e sayılı günler kala tüm diğer takımlar gibi hazırlık mücadeleleri oynayan Türkiye, bu maçlarda sergilediği performansla Türk futbolseverleri endişelendirdi. İlk olarak Macaristan ile karşılaşan milliler, bu mücadeleden 1-0 mağlup ayrıldı. Daha Avusturya ile bir hazırlık karşılaşmasına çıkan Türkiye, bu maçta hezimet olarak nitelendirilebilecek bir sonuç aldı ve 6-1 kaybetti.

EURO 2024 yaklaşırken turnuvanın favori takımlarından biri olan İtalya ile zorlu bir mücadeleye giren ve potansiyelini ölçmek isteyen Türkiye, bu karşılaşmada da rakip ağları sarsamadı ve karşılaşma 0-0 sona erdi. Turnuva öncesi son sınavını Polonya karşısında veren Türkiye, bu sınavda da ne yazık ki sınıfta kaldı.

Sonuçlara bakıldığında Türkiye’nin başında resmi maç kaybetmeyen Montella, hazırlık maçlarında ise 1 galibiyet bile alamadı. Tüm oyuncularına şans vermek ve performanslarını görmek isteyen İtalyan teknik adam, zaman zaman tercihleri yüzünden eleştiri oklarının hedefi oluyor. Hazırlık maçlarında Türkiye’nin performansında hücumda yaşanan sıkıntılar dikkat çekiyor. Türkiye 4 hazırlık maçında sadece 2 gol bulabildi.

Türkiye, EURO 2024’te Portekiz, Gürcistan ve Çekya’nın bulunduğu grupta mücadele edecek. Milliler ilk maçını 18 Haziran 2024 Salı günü Gürcistan ile oynayacak.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img