HomeSportsMUHTEMEL 11 LER | Atatürk Olimpiyat Stadı nda vedaların günü

MUHTEMEL 11 LER | Atatürk Olimpiyat Stadı nda vedaların günü

Date:

Related stories

Fenerbahçe ye transferde İngiltere den rakip

UOL Esporte'de yer alan habere göre bir İngiliz kulübü,...

Okan Buruk tan Süper Kupa ve Beşiktaş sözleri

Galatasaray'ın rakipleri Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın yeni teknik direktörleri ve...

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Kayseri Şubesi yönetimi, Büyükkılıç’ı ziyaret etti

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kayseri Şubesi yönetimi,...

NBA: 21. Yüzyılın En İyi 25 Oyuncusunun Sıralaması

by Erick Coreen / Çeviri: Toprak Kağnıcı / info@eurohoops.net Eurohoops Türkiye’nin...
spot_imgspot_img

Gaziantep Futbol Kulübü karşısında “final gibi” bir maça çıkan VavaCars Fatih Karagümrük, son anlarda yediği gollerle sahadan 3-1 yenik ayrıldı ve Trendyol Süper Lig’e veda etti. Tolunay Kafkas’ın ekibi 37 puanda kalırken Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finale kadar yükseldiği sezonda lige tutunamamış oldu. 

Dört sezon sonra Trendyol Süper Lig ile yolları ayrılan VavaCars Fatih Karagümrük, son 3 maçında galip gelemezken kalesinde de 8 gol gördü. Ev sahibi takımda Ceccherini ve Feghouli cezalı olduğu için bu maçta forma giyemeyecek. 

Yılport Samsunspor ise geçen hafta sahasında oynadığı Corendon Alanyaspor maçını 1-1 berabere tamamladı ve puanını 43 yaptı. Karadeniz ekibi böylece son haftaya ligde kalmayı kesinleştirmiş olarak girdi.

Alman teknik direktör Markus Gisdol yönetiminde başarılı bir performans gösteren Yılport Samsunspor, özellikle iç sahadaki başarısı ile dikkat çekti. Evinde 35 puan toplayan Yılport Samsunspor, deplasmanda ise 8 puan alabildi. 

Karadeniz ekibinde mücadele öncesi flaş bir gelişme yaşandı ve Markus Gisdol ile yeni sezonda yolların ayrılacağı duyuruldu. VavaCars Fatih Karagümrük maçı, Alman teknik direktör için bir nevi veda karşılaşması olacak. 

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Cumartesi saat 16.00’da oynanacak mücadeleyi Mehmet Türkmen yönetecek. Futbolseverler bu keyifli maçı beIN SPORTS 1 ekranlarından takip edebilecek.



KARŞILAŞMANIN ÖNE ÇIKAN NOTLARI BURADA!

● Bugüne kadar Samsunspor’u konuk ettiği resmi maçlardaki tek galibiyetini (1G 4M) bu sezon Türkiye Kupası’nda alan Fatih Karagümrük (Şubat 2024; 2-1), rakibini Süper Lig tarihinde ilk kez ağırlayacak.
● Fatih Karagümrük ile oynadığı hiçbir lig maçını kaybetmeyen Samsunspor (4G 1B), Süper Lig’de çıktığı tek karşılaşmayı bu sezon evinde 1-0 kazandı.
● Süper Lig’de oynadığı son üç iç saha maçının ikisini kaybeden Fatih Karagümrük (1G), aynı sayıda mağlubiyeti daha önceki 14 karşılaşmalık süreçte almıştı (6G 6B 2M).
● Bu sezon İstanbul takımlarına konuk olduğu yedi Süper Lig maçını da kazanamayan Samsunspor (3B 4M), bu deplasmanda son galibiyetini ligden düştüğü son sezon Beşiktaş’ı 1-0 yenerek aldı (Nisan 2012).
● Süper Lig’e döndüğü 2020/21 sezonundan bu yana son hafta maçlarını evinde oynayan Fatih Karagümrük (2G 1B); kazandığı iki karşılaşmada toplam sekiz gol atarken (3-0 vs Kasımpaşa & 5-1 vs Denizlispor), tek mağlubiyetinde rakip fileleri havalandıramadı (0-1 vs Alanyaspor).
● Süper Lig’de mücadele ettiği son 10 sezonun birini galibiyetle noktalayabilen Samsunspor (2B 7M), sadece 2005/06’nın son haftasında Diyarbakırspor’u 1-0 mağlup edebildi.
● Fatih Karagümrük bu sezon ilk golü yediği 20 Süper Lig maçının sadece birini kazanabildi (5B 14M). Samsunspor ise şu ana kadar 1-0 öne geçtiği karşılaşmalarda puan kaybetmeyen tek takım konumunda (8G) ancak bu galibiyetlerin tamamı iç sahada geldi.
● Süper Lig’de çıktığı son dört maçta da rakip fileleri havalandıran Marcao, Fatih Karagümrük’ün en üst lige döndüğü 2020/21 sezonundan bu yana İstanbul ekibinin formasıyla beş maçlık seri yakalayan ilk oyuncu olabilir.
● Profesyonel kariyerinde en fazla gol katkısı yaptığı iki lig sezonunu da Süper Lig’de geçiren Valentin Eysseric (12; 2023/24 & 2021/22), ilk kez bir sezonu 13+ gol katkısıyla tamamlamak istiyor.
● Bu sezon Marius Mouandilmadji’ye üç asist yapan Emre Kılınç’ın, Süper Lig kariyerinde daha fazla gol pası verdiği tek takım arkadaşı Arouna Kone (4; Sivasspor).

MUHTEMEL 11’LER

VavaCars Fatih Karagümrük XI: Emre | Levent, Koray Günter, Biraschi, Nazım | Kourbelis, Bertolacci, Eysseric, Mendes, Can Keleş | Markao

Yılport Samsunspor XI: Okan | Soner, van Drongelen, Yunus Emre, Schindler | Tait, Taylan, Ntcham, Emre, Holse | Mouandilmadji

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img