HomeSportsİşte Süper Lig in Hollandalı hoca raporu En başarılısı

İşte Süper Lig in Hollandalı hoca raporu En başarılısı

Date:

Related stories

Mençuna Cup 12 Yaş Türkiye Tenis Şampiyonası Final Maçlarıyla Tamamlandı

50. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen...

Fenerbahçe ye transferde İngiltere den rakip

UOL Esporte'de yer alan habere göre bir İngiliz kulübü,...

Tete den dikkat çeken açıklamalar Taraftarımız anlayacak

Kulüp televizyonuna açıklamalarda bulunan Tete, "Transferimde emeği geçen kulüp...

Galatasaray dan orta saha için Rios hamlesi

Kadrosuna son olarak Kopenhag forması giyen Elias Jelert'i katan...

Okan Buruk tan Süper Kupa ve Beşiktaş sözleri

Galatasaray'ın rakipleri Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın yeni teknik direktörleri ve...
spot_imgspot_img

Beşiktaş‘ta teknik direktörlük görevine Hollandalı Giovanni van Bronckhorst getirildi. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, Hollandalı teknik adamla 2+1 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi.
 
Van Bronckhorst, siyah-beyazlıların tarihindeki 60. teknik direktör olurken bu görevi üstlenen ilk Hollandalı olarak da tarihe adını yazdırdı. Giovanni van Bronckhorst ayrıca Trendyol Süper Lig‘de görev yapacak 11. Hollandalı antrenör olacak.

Türk futbolunda görev alan ilk Hollandalı teknik adam Sarıyer’de 1989-1990’da sezonunda çalışan Cor van der Hart olurken son Hollandalı ise Patrick Kluivert’dı. 

 

Geçen sezonun başında Yukatel Adana Demirspor ile anlaşan Patrick Kluivert 14 maç Akdeniz ekibinin başında kalabildi. Çıktığı 14 maçta 6 galibiyet, 5 beraberlik yaşayan Kluivert, 3 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

 

Trendyol Süper Lig’de en uzun süre görevde kalan teknik adam ise Frank Rijkaard. 2009-2010 sezonunda Galatasaray ile anlaşan Rijkaard ilk sezonunda üçüncü sırada kalırken ikinci sezonun 8. haftasından ise sarı-kırmızılılara veda etti. Galatasaray’ın başında ligde çıktığı 42 maçta 23 galibiyet elde ederken 7 beraberlik 12 de yenilgi yaşadı.

 

Süper Lig tarihinde en fazla Hollandalı teknik adama şans veren takım ise Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertliler, 1990-1991 sezonunda Guus Hiddink, 2016-2017’de Dick Advocaat ve 2018-2019’da Phillip Cocu’ya takımı emanet etti. Fenerbahçe Cocu görevden ayrıldıktan sonra da 5 maçlığına da Erwin Koeman yönetiminde sahaya çıktı.

 

2016-2017 sezonunda Fenerbahçe’yi çalıştıran Dick Advocaat, sarı-lacivertlilerle sezonu 3. sırada tamamlamıştı. Advocaat, 34 maçlık serüveninde 64 puan toplayarak 1.88 puan ortalaması tutturdu. Tecrübeli teknik adam Süper Lig tarihinde görev alan teknik direktörler arasında yakaladığı 1.88’lik puan ortalaması ile en başarılı isim oldu.

 

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img