HomeGolfGolf Dondurma Türk malı mı? Golf Dondurma kimin sahibi kim?

Golf Dondurma Türk malı mı? Golf Dondurma kimin sahibi kim?

Date:

Related stories

Fenerbahçe ye transferde İngiltere den rakip

UOL Esporte'de yer alan habere göre bir İngiliz kulübü,...

Okan Buruk tan Süper Kupa ve Beşiktaş sözleri

Galatasaray'ın rakipleri Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın yeni teknik direktörleri ve...

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Kayseri Şubesi yönetimi, Büyükkılıç’ı ziyaret etti

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kayseri Şubesi yönetimi,...

NBA: 21. Yüzyılın En İyi 25 Oyuncusunun Sıralaması

by Erick Coreen / Çeviri: Toprak Kağnıcı / info@eurohoops.net Eurohoops Türkiye’nin...
spot_imgspot_img

Kavurucu yaz günlerinin vazgeçilmezi olan Golf Dondurma Türk malı mı? Golf Dondurma kimin sahibi kim? İşte detaylar…

Golf Dondurma Türk malı mı?

Golf Dondurma Türk malıdır. Yüzde 100 yerli sermayeyle kurulan ilk Türk dondurma markasıdır. 2003 yılında Bursa Fabrikası’nda 10 milyon litre kapasitesiyle üretime başlamıştır.

Günümüzde Bursa ve Kahramanmaraş Fabrikaları olmak üzere toplam 200 milyon litre üretim kapasitesine sahip dev bir yerli üreticidir. 2016 yılında Natura Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından satın alınmıştır. Bazı kaynaklarda Golf Dondurma’nın İsrail malı olduğu veya İsrailli bir şirkete ait olduğu yönünde yanlış bilgiler dolaşmaktadır. Bu bilgiler doğru değildir.

Golf Dondurma kuruluşundan bu yana Türk şirketi olarak faaliyet göstermektedir ve üretim tesisleri de Türkiye’dedir.

2003 yılında Bursa’da 10 milyon litre kapasiteli bir fabrika ile yola çıkan Golf Dondurma, bugün 200 milyon litreye ulaşan üretim kapasitesi ve Bursa ve Kahramanmaraş’taki fabrikalarıyla Türkiye’nin önde gelen dondurma üreticilerinden biri haline gelmiştir.

Markanın kalbinde 7’den 70’e her yaştan tüketicinin severek tüketeceği yeni ve yenilikçi ürünler sunma hedefi yatmaktadır. Bu doğrultuda Golf Dondurma, 20 yıllık serüveni boyunca sayısız yeniliğe imza atmış ve dondurma severlere unutulmaz lezzetler sunmuştur.

Çeşitli meyvelerden üretilen enfes sorbeleri, bol sütlü ve lezzet dolu Maraşım dondurmaları ve Belçika çikolatasının yoğun aromasını dondurmada buluşturan ürünleriyle Golf Dondurma, her damak tadına hitap etmeyi başarmaktadır.

2015 yılında logosu, ürünleri ve ambalajları yenilenen Golf Dondurma, bu değişimle birlikte modern ve dinamik bir imaj kazanmıştır. Aynı yıl Kahramanmaraş fabrikasında ürettiği “Maraşım” markasıyla Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü’nden “Üstün Lezzet Ödülü”nü alan marka, bu sayede Kahramanmaraş’ın dondurma konusundaki haklı ününü Türkiye ve dünyaya duyurmaya devam etmektedir.

Golf Dondurma kimin sahibi kim?

Gold Dondurma’nın %55 oranıyla en büyük hissedarı olan Natura Gıda San. ve Tic. A.ş’ye aittir. Bu bilginin haricinde net bir bilgi bulunamamıştır.

Editör: Kerim Gültaş

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img