HomeSportsArda Güler İspanya da manşetleri süsledi İşte sebebi

Arda Güler İspanya da manşetleri süsledi İşte sebebi

Date:

Related stories

Fenerbahçe ye transferde İngiltere den rakip

UOL Esporte'de yer alan habere göre bir İngiliz kulübü,...

Okan Buruk tan Süper Kupa ve Beşiktaş sözleri

Galatasaray'ın rakipleri Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın yeni teknik direktörleri ve...

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Kayseri Şubesi yönetimi, Büyükkılıç’ı ziyaret etti

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kayseri Şubesi yönetimi,...

NBA: 21. Yüzyılın En İyi 25 Oyuncusunun Sıralaması

by Erick Coreen / Çeviri: Toprak Kağnıcı / info@eurohoops.net Eurohoops Türkiye’nin...
spot_imgspot_img

2023-24 sezonu başında Fenerbahçe’den Real Madrid‘e transfer olan Arda Güler, uzun süre gündemden düşmemişti. Arda güler, İspanyol devine 20 milyon Euro bonservis ve bonuslarla transfer olurken, özellikle 2024 yılı Mart ayı itibariyle performansını arttırdı. 
laliga’da sadece 373 dakika sahada kalmasına rağmen 6 gole imza atan ve adından söz ettiren Arda Güler, Real Madrid ile üç şampiyonluk yaşadı. LaLiga, Şampiyonlar Ligi ve İspanya Süper Kupası kazanan 2005 doğumlu oyuncu, performansı ile market değerini de ikiye katlamış oldu. 

Transfermarkt sitesinde yer alan bilgilere göre 2024 yılına 15 milyon Euro market değeri ile giren milli oyuncu, yeni güncellemenin ardından 30 milyon Euro’ya ulaştı. Arda güler böylece dünyada değeri en yüksek 19 yaş altı oyuncuları arasında ilk 20’ye girmiş oldu. 

    

İspanyol AS gazetesi Arda Güler’in yükselişine tam sayfa yer ayırırken, “Arda Güler’e altın madalya” başlığını kullandı. Arda güler’in sezon başında sakatlık yaşamasına rağmen geri döndüğü yazılırken 6 isabetli şutta 6 gole imza atmasına da yer verdi. Teknik direktör Carlo Ancelottı’nin bu konu hakkında Villarreal maçında sonra söylediği, “Arda Güler çok etkili, özel bir yeteneğe sahip. Az zamanda çok gol atıyor, kaleye yakın olunca daha etkili” ifadelerine de yer verildi.

Arda Güler’in Montella’nın EURO 2024 kadrosunda yer aldığı ve Gürcistan, Portekiz ve Çekya’nın olduğu grupta Türkiye A Milli Takımı için idol bir oyuncu olduğuna yer verildi. EURO 2024’ün Arda Güler için ilk büyük turnuvası olacağı ve göstereceği performansın kariyeri için önemli olduğu da belirtildi.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img