HomeFootballA Milli Takım İtalya ile karşı karşıya geliyor

A Milli Takım İtalya ile karşı karşıya geliyor

Date:

Related stories

Fenerbahçe ye transferde İngiltere den rakip

UOL Esporte'de yer alan habere göre bir İngiliz kulübü,...

Okan Buruk tan Süper Kupa ve Beşiktaş sözleri

Galatasaray'ın rakipleri Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın yeni teknik direktörleri ve...

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Kayseri Şubesi yönetimi, Büyükkılıç’ı ziyaret etti

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kayseri Şubesi yönetimi,...

NBA: 21. Yüzyılın En İyi 25 Oyuncusunun Sıralaması

by Erick Coreen / Çeviri: Toprak Kağnıcı / info@eurohoops.net Eurohoops Türkiye’nin...
spot_imgspot_img

Almanya’nın ev sahipliğinde 14 Haziran – 14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele edecek olan A Milli Futbol Takımı, turnuva hazırlıkları kapsamında özel maçta İtalya karşısına çıkacak. Milliler, Bologna şehrinde bulunan Renato dall’Ara Stadyumu’nda İtalya ile karşı karşıya gelecek.

A milliler, İtalya maçının ertesi akşamı Bologna’dan, Polonya ile oynayacağı özel maç için Poznan’a hareket edecek. Burada 4 günlük bir kamp gerçekleştirecek olan ay-yıldızlılar, 9 Haziran’da ise müsabakanın yapılacağı başkent Varşova’ya geçecek.

Türkiye ile İtalya bugüne kadar 9’u resmi, 6’sı da özel olmak üzere toplam 15 kez oynadı. Söz konusu müsabakalarda İtalyanlar 11 kez kazanırken, 4 maç da berabere sona erdi. İki takım son olarak 29 Mart 2022 tarihinde mücadele etmiş ve Konya’da oynanan özel karşılaşmayı İtalya 3-2 kazanmıştı. İki ülke ayrıca 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı ortak düzenleyecek.

A Milli Futbol Takımı, İtalya karşılamasıyla tarihindeki 625. maçını oynayacak. Ay-yıldızlılar, geride kalan 341’i resmi, 283’ü özel olmak üzere toplamda 624 karşılaşmada 1’i hükmen 242 galibiyet elde etti. Ay-yıldızlılar, 235 mağlubiyet ve 147 kez de beraberlik aldı. Türkiye, oynadığı karşılaşmalarda 852 gol kaydederken, kalesinde ise 895 gole engel olamadı.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, ay-yıldızlıların başında bugüne kadar 3’ü resmi, 3 özel olmak üzere 6 maça çıktı. Montella yönetimindeki Milliler, geride kalan müsabakalarda 3 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı.

A Millilerde son antrenmanda sakatlığını atlatan İsmail Yüksek takımla çalışırken Ferdi Kadıoğlu ise tedbir amaçlı olarak dinlendirildi… Teknik direktör Vincenzo Montella tarafından belirlenen listede 35 futbolcu yer almıştı. Millilerde Çağlar Söyüncü ile Enes Ünal sakatlıklarından dolayı kadrodan çıkarılırken, Bertuğ Yıldırım da Ümit Milli Takım‘a geçti. Ümit Milliler’in İskoçya maçı kadrosuna alınan Doğan Alemdar ve Ahmetcan Kaplan ise İtalya ile Türkiye arasında oynanacak özel maçın ardından A Milli Takım’ın kampına yeniden katılacak.

İtalya – Türkiye karşılaşmasını Avusturya Futbol Federasyonu’ndan Sebastian Gishamer yönetecek. Gishamer’in yardımcılıklarını Andreas Heidenreich ile Santino Schreiner yapacak. maçın 4. hakemi ise Antonio Rapuano olacak.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img